Evenimente
Achizitii publice

Evenimente

Practica studentilor de an 3 din Universitatea "Politehnica" din Timisoara se va desfasura incepand cu data de 2 iulie 2012, la partenerii de proiect ISPE si Fraunhofer, precum si la 21 de firme partenere de practica din Timisoara, Arad, Caransebes, Drobeta Turnu Severin, Pitesti, Bucuresti.

Marti, 28 februarie 2012, va avea loc "Bursa de idei" pentru locurile de practica in care reprezentanti ai firmelor partenere vor prezenta studentilor oferta de practica. Evenimentul va avea loc in holul Facultatii de Mecanica din Timisoara, Bd. Mihai Viteazul nr.1 incepand cu ora 17:30. Invitatia pentru eveniment se gaseste aici.

Miercuri, 7 decembrie, 2011, ora 16:00, la Facultatea de Mecanica a Universitatii ”Politehnica” din Timisoara, Bd. Mihai Viteazu nr. 1, Timisoara, sala 203 (etaj IV) - WORKKSHOP CU TITLUL "INSTRUIREA IN PROPRIETATE INTELECTUALA – UN ATU IN INOVARE". Invitatia pentru eveniment se gaseste aici.

Luni, 12 septembrie, 2011 - Includeti in agenda voastra de luni, 12 septembrie 2011, urmatorul program care va avea loc la Facultatea de Mecanica a Universitatii "Politehnica" din Timisoara. Invitatia pentru eveniment se gaseste aici. Afisul pentru eveniment se gaseste aici.

Aflata la a 90-a aniversare, Universitatea "POLITEHNICA" din Timisoara, in calitate de coordonator, impreuna; cu partenerii: Universitatea din Pitesti, Institutul de Studii si Proiectari Energetice ISPE Bucuresti, respectiv FRAUNHOFER - Gesellschaft zur Foerderung der angewandten Forschung din Germania, anunta lansarea proiectului "Reteaea transnationala educationala privind orientarea, consilierea si practica pentru cariera, corelate cu piata muncii, in societatea cunoasterii - PRACTICOR", proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Miercuri, 1 iunie, 2011 - ISPE, invita studentii la DIALOG DESPRE PRACTICA DE NEUITAT INTR-O CAPITALA EUROPEANA. Toate detaliile le gasiti aici.

Pentru orientarea profesionala a elevilor din judetele invecinate si familiarizarea lor cu mediul academic se organizeaza evenimentul ZIUA PORTILOR DESCHISE-PRACTICOR in 26 si 27 mai 2011, incepand cu ora 10, la Facultatea de Mecanica, B-dul Mihai Viteazu nr.1, Timisoara, Romania. Toate detaliile le gasiti aici.

Miercuri, 4 mai, 2011 - Universitatea din Pitesti, Str. Targu din Vale, Nr. 1 - inmanarea certificatelor de absolvire a cursurilor de formator si prezentarea temelor de practica pentru studenti. Toate detaliile le gasiti aici.

Vineri, 6 mai, 2011 - Universitatea "POLITEHNICA" din Timisoara, Facultatea de Mecanica, sala 203 - intalnire intre tutori, cadrele didactice supervizoare si echipa proiectului Practicor pentru discutarea modului de desfasurare a practicii studentilor.


Vineri, 1 octombrie 2010, ora 10:30
, la sediul Universitatii "POLITEHNICA" din Timisoara (Cladirea Rectorat), Piata Victoriei, nr. 2, Timisoara, Romania, va avea loc festivitatea de deschidere oficiala. Gasiti comunicatul de presa aici si programul de lansare aici.

Luni, 6 decembrie, ora 10 - Consilierea studentilor cu privire la ceea ce inseamna Practicor. Toate detaliile le gasiti aici. Prezentarea adresata studentilor se gaseste aici.

Invitatie pentru directorii de licee

Marti, 7 decembrie, ora 10 - Consilierea elevilor cu privire la ceea ce inseamna Practicor. Toate detaliile le gasiti aici.Prezentarea adresata elevilor se gaseste aici.

Luni, 28 martie, 2011 - CONSILIERE SI ORIENTARE PROFESIONALA - STUDENTI ANUL I. Programul complet se gaseste aici.

Joi, 31 martie, 2011 - Universitatea POLITEHNICA din Timisoara, Facultatea de Mecanica, Sala 150, respectiv 203, Bd. Mihai Viteazu nr. 1, Timisoara, Romania - Inaugurarea spatiilor de lucru si prezentarea stadiului de implementare. Comunicatul pentru acest eveniment poate fi gasit aici.

Arhiva PRACTICOR

 

IMPORTANT pentru STUDENTI

IMPORTANT pentru ELEVI

IMPORTANT pentru TUTORI

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PRACTICA

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PROIECT


COMUNICATE IMPORTANTE

Obiective PRACTICOR


Indicatori si grup tinta pentru PRACTICOR

Reteaua transnationala educationala are ca obiectiv operational orientarea si consilierea celor ce doresc sa imbratiseze cariere de succes in domenii prioritare ale ingineriei si sa se perfectioneze prin practica, coreland invatarea cu piata muncii. O tinta specifica este organizarea practicii studentilor pentru a le asigura o sansa sporita si consolidata de pregatire, in acord cu realitatea. Se va promova egalitatea de sansa. Proiectului urmareste largirea ariei de aplicare prin implementarea strategiei UE de evolutie durabila a societatii cunoasterii, deoarece tematica e direct legata de promovarea si aplicarea principiilor dezvoltarii durabile si economice si de utilizare responsabila a resurselor naturale energetice clasice si regenerabile.

 

Statistici


Statistici pentru www.practicor.ro la data 2013/10.

Maxim de 14725 de accesari/luna pentru luna Martie, 2012.

O medie de aproximativ 8299 accesari/luna in ultimele 12 luni.

Un numar de 6624 accesari ale paginii in ultimele 30 de zile.

Un numar de 99593 accesari ale paginii in ultimele 12 luni.

Un numar total de 215865 accesari ale paginii.

Un numar total de 89420 accesari unice ale paginii.

 

Noutati

Schimbarea mentalitatii despre practica prin proiectul PRACTICOR

Interviu cu prilejul deschiderii activitatii de consiliere promovat de catre Tele U

Articol deBanat.ro - Studenti si profesori olandezi, in schimb de experienta la UPT.

Articol deBanat.ro - Politehnistii vor face practica in functie de nevoile pietei muncii

Practica de vara, programata din iarna. Studentii, pusi fata in fata cu angajatii din companii.

Articol PRACTICOR in Univers Ingineresc

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Proiect co-finantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013


Descrierea Proiectului Informatii utile Parteneri Calendar activitati Biblioteca Electronica Galerie Media Linkuri utile Contact Practicor