Evenimente
Achizitii publice

Parteneriat PRACTICOR

Echipa constituie un parteneriat unitar şi omogen, bazat şi pe complementaritate, format pe comuniune de interese şi scopuri, care urmăreşte oferirea unor şanse sporite de acces în domenii prioritare ce conduc spre dezvoltarea sustenabilă a societăţii europene, în domeniile legate de resurse energetice tradiţionale şi regenerabile, transporturi şi tehnologii avansate, în scopul protejării mediului şi asigurării armoniei de evoluţie în spaţiul transnaţional a societăţii aflate în proces de dezvoltare durabilă.

Prezentare Universitatea_din_Pitesti
Prezentare Fraunhofer
PRACTICOR - Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation IPA
Prezentare ISPE

Conexiunea de interese, experienţa şi conştientizarea faptului că este loc de mai bine sunt liantul parteneriatului. Partenerii sunt conştienţi că practica trebuie să devină veriga principală dintre formatorul de specialişti şi nevoile de dezvoltare durabilă ale societăţii bazate pe cunoaştere. Parteneriatul uneşte, prin obiective generale şi strategice, unităţi de învăţământ superior de tradiţie, acreditate, cu atribuţii educaţionale universitare şi în organizarea practicii studenţilor, ţintite pe obiective prioritare, precum şi în orientarea şi consilierea pentru carieră a viitorilor studenţi, cu unităţi de cercetare-dezvoltare reprezentative. În cazul de faţă, aceste institute, prin tradiţie, dar şi din necesitatea de dezvoltare de excelenţă, susţin practica studenţilor şi au un cuvânt major în conturarea viziunilor de viitor ale direcţiilor de dezvoltare în domenii precum securitatea energetică, implementarea energiilor regenerabile, protecţia mediului, transportul modern şi a tehnologiei avansate, care le susţin.
Parteneriatul va funcţiona acordat în timp real - conform experienţei şi strategiilor prioritare europene - nevoilor efective ale societăţii şi devine baza formarii profesionale a viitoarelor resurse umane, cu reale şi sporite şanse de a-şi găsi un loc de muncă stabil, cu continuitate, corespunzător pregătirii profesionale şi solicitat de societate. Partenerii acoperă mai multe zone geografice din România şi o unitate de cercetare de excelenţă, extrem de prodigioasă, din spaţiul european, şi anume o ţară cu un potenţial extrem de avansat şi care este pregătită să disemineze experienţa şi să susţină dezvoltarea viitoarelor generaţii de specialişti prin practică.

Arhiva PRACTICOR

 

IMPORTANT pentru STUDENTI

IMPORTANT pentru ELEVI

IMPORTANT pentru TUTORI

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PRACTICA

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PROIECT


COMUNICATE IMPORTANTE

Obiective PRACTICOR


Indicatori si grup tinta pentru PRACTICOR

Reteaua transnationala educationala are ca obiectiv operational orientarea si consilierea celor ce doresc sa imbratiseze cariere de succes in domenii prioritare ale ingineriei si sa se perfectioneze prin practica, coreland invatarea cu piata muncii. O tinta specifica este organizarea practicii studentilor pentru a le asigura o sansa sporita si consolidata de pregatire, in acord cu realitatea. Se va promova egalitatea de sansa. Proiectului urmareste largirea ariei de aplicare prin implementarea strategiei UE de evolutie durabila a societatii cunoasterii, deoarece tematica e direct legata de promovarea si aplicarea principiilor dezvoltarii durabile si economice si de utilizare responsabila a resurselor naturale energetice clasice si regenerabile.

 

Statistici


Statistici pentru www.practicor.ro la data 2013/10.

Maxim de 14725 de accesari/luna pentru luna Martie, 2012.

O medie de aproximativ 8299 accesari/luna in ultimele 12 luni.

Un numar de 6624 accesari ale paginii in ultimele 30 de zile.

Un numar de 99593 accesari ale paginii in ultimele 12 luni.

Un numar total de 215865 accesari ale paginii.

Un numar total de 89420 accesari unice ale paginii.

 

Noutati

Schimbarea mentalitatii despre practica prin proiectul PRACTICOR

Interviu cu prilejul deschiderii activitatii de consiliere promovat de catre Tele U

Articol deBanat.ro - Studenti si profesori olandezi, in schimb de experienta la UPT.

Articol deBanat.ro - Politehnistii vor face practica in functie de nevoile pietei muncii

Practica de vara, programata din iarna. Studentii, pusi fata in fata cu angajatii din companii.

Articol PRACTICOR in Univers Ingineresc

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Proiect co-finantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013


Descrierea Proiectului Informatii utile Parteneri Calendar activitati Biblioteca Electronica Galerie Media Linkuri utile Contact Practicor