Evenimente
Achizitii publice

Universitatea din Piteşti

Partenerul 1 (Universitatea din Piteşti) are un rol similar, exceptând managementul general, asigurând, pe lângă extinderea zonală a parteneriatului şi a grupului ţintă, experienţa deosebită în domeniul formării resurselor umane în transport.
Universitatea din Piteşti - înfiinţată în anul 1969 ca şi Institutul de Subingineri Piteşti, s-a transformat în 1991 în Universitatea din Piteşti, având 11 facultăţi, dintre care Fac. de Mecanică şi Tehnologie, Fac. de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare sunt cele care intră direct în proiect, datorită domeniilor ce le acoperă www.upit.ro. De-a lungul anilor a format cadre cu pregătire superioară în domeniul ingineriei mecanice, a calculatoarelor, electronicii aplicate, manageriale, tehnologice şi economice, asigurând servicii de educaţie compatibile cu nivelul standardelor universitare. Din punct de vedere al programelor de studii facultatea îmbina profilul tehnologic tradiţional cu cel economic, urmărind o flexibilizare modulară a specialităţilor în cadrul aceluiaşi profil. Universitatea dispune de o bază materială solidă şi resurse umane necesare formării profesional ştiinţifice şi pentru cercetarea de vârf prin dezvoltarea învăţământului superior de studii aprofundate şi activităţii de doctorat. Zona cu cea mai mare tradiţie şi de succes este cel care gestionează domeniul autovehiculelor rutiere şi al tehnologiilor din domeniul energetic, implicit energia curată şi protecţia mediului, implementarea tehnicilor moderne de prelucrare si gestionare a datelor. An de an, organizează conferinţa cu participare internaţională "Conferinţa de Autovehicule Rutiere (CAR'XX)" şi naţională "Conferinţa Naţională de Mecanica Solidelor", precum şi seminar naţional cu tema "Mecatronica Automobilelor". În ultimi ani universitatea şi-a împlinit misiunea de a oferi servicii sociale şi culturale membrilor comunităţii academice, dar şi acelor din afara ei, precum şi de a presta diferite activităţi specifice, solicitate de beneficiari, precum cursuri de calificare-formare şi contracte de cercetare.

Arhiva PRACTICOR

 

IMPORTANT pentru STUDENTI

IMPORTANT pentru ELEVI

IMPORTANT pentru TUTORI

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PRACTICA

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PROIECT


COMUNICATE IMPORTANTE

Obiective PRACTICOR


Indicatori si grup tinta pentru PRACTICOR

Reteaua transnationala educationala are ca obiectiv operational orientarea si consilierea celor ce doresc sa imbratiseze cariere de succes in domenii prioritare ale ingineriei si sa se perfectioneze prin practica, coreland invatarea cu piata muncii. O tinta specifica este organizarea practicii studentilor pentru a le asigura o sansa sporita si consolidata de pregatire, in acord cu realitatea. Se va promova egalitatea de sansa. Proiectului urmareste largirea ariei de aplicare prin implementarea strategiei UE de evolutie durabila a societatii cunoasterii, deoarece tematica e direct legata de promovarea si aplicarea principiilor dezvoltarii durabile si economice si de utilizare responsabila a resurselor naturale energetice clasice si regenerabile.

 

Statistici


Statistici pentru www.practicor.ro la data 2013/10.

Maxim de 14725 de accesari/luna pentru luna Martie, 2012.

O medie de aproximativ 8299 accesari/luna in ultimele 12 luni.

Un numar de 6624 accesari ale paginii in ultimele 30 de zile.

Un numar de 99593 accesari ale paginii in ultimele 12 luni.

Un numar total de 215865 accesari ale paginii.

Un numar total de 89420 accesari unice ale paginii.

 

Noutati

Schimbarea mentalitatii despre practica prin proiectul PRACTICOR

Interviu cu prilejul deschiderii activitatii de consiliere promovat de catre Tele U

Articol deBanat.ro - Studenti si profesori olandezi, in schimb de experienta la UPT.

Articol deBanat.ro - Politehnistii vor face practica in functie de nevoile pietei muncii

Practica de vara, programata din iarna. Studentii, pusi fata in fata cu angajatii din companii.

Articol PRACTICOR in Univers Ingineresc

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Proiect co-finantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013


Descrierea Proiectului Informatii utile Parteneri Calendar activitati Biblioteca Electronica Galerie Media Linkuri utile Contact Practicor