Evenimente
Achizitii publice

S.C. Institutul de Studii şi Proiectări Energetice S.A. (ISPE)

S.C. Institutul de Studii şi Proiectări Energetice S.A. (ISPE) (www.ispe.ro) - o companie cu activităţi preponderente în domeniile de consultanţă tehnică, financiară şi instituţională, conducere de proiect, inginerie de bază şi de detaliu, alte servicii inginereşti, elaborator de soluţii integrate tehnic, financiar şi comercial pentru domeniile: energie mediu, infrastructură (construcţii civile şi industriale etc.). Compania ISPE, este în prezent autorizată de către TÜV Süddeutschland pentru aplicarea sistemului integrat de management Calitate - Mediu - Sănătate şi Securitate Ocupaţională în conformitate cu ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 şi respectiv OHSAS 18001:1999. ISPE. Desfăşoară activităţi în două puncte de lucru la Bucureşti şi la Timişoara. ISPE înfiinţat în 1949, a acumulat o experienţă relevantă în derularea de proiecte complexe de proiectare şi cercetare, în domeniile enumerate atât în ţară cât şi în străinătate (China, Siria, India, Turcia, Egipt, Maroc, Nigeria, Croaţia, Germania, Austria, Grecia etc.). Personalul este format în majoritate din ingineri înalt calificaţi, cercetători şi tehnicieni., de-a lungul timpului managementul superior al companiei a acordat o atenţie deosebită formării tinerilor specialişti, prin instruirea studenţilor în perioada de practică şi prin activităţile de instruire şi formare în perioadele de stagiu. Astfel, solicitantul şi-a creat o tradiţie din colaborarea cu facultăţi de profil oferind asistenţă pentru perioada de practică a studenţilor, participând cu specialiştii săi la şcoli de vară, susţinând burse etc. Din studenţii practicanţi au fost cooptaţi în echipa solicitantului sau au fost orientaţi în alte companii de profil private sau publice colaboratoare. În poziţia sa ca proiectant general a participat practic la realizarea întregului Sistem Electroenergetic Naţional - SEN (producere, transport şi distribuţie). În ultimii ani activitatea de consultanţă şi de sprijin în procesul decizional dezvoltată până la nivel guvernamental, s-a remarcat prin încheierea unor parteneriate, pe proiecte complexe, cu firme de consultanţă de renume internaţional ESBI/Irlanda, PB Power/UK, Black & Veatch / SUA, Fichtner, Lahmeyer / Germania, ş.a.m.d. Compania este membră în asociaţii ca WEC, CIGRE, ENER, EUROHEAT & POWER, JRC, VGB, Balkan OPET, ARIC membră a FIDIC, APER, SIER, COGEN România, asigurându-şi în acest fel acces la inovaţiile tehnice şi standardele europene necesare desfăşurării activităţii sale. Activitatea companiei se adresează:

  • sistemelor energetice;
  • producerii de energie electrică şi termică;
  • cogenerării şi sistemelor de termoficare;
  • transportului şi distribuţiei energiei electrică;
  • protecţiei mediului şi altor industrii (infrastructura, construcţii civile şi industriale, proiecte pentru regularizarea râurilor).

Arhiva PRACTICOR

 

IMPORTANT pentru STUDENTI

IMPORTANT pentru ELEVI

IMPORTANT pentru TUTORI

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PRACTICA

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PROIECT


COMUNICATE IMPORTANTE

Obiective PRACTICOR


Indicatori si grup tinta pentru PRACTICOR

Reteaua transnationala educationala are ca obiectiv operational orientarea si consilierea celor ce doresc sa imbratiseze cariere de succes in domenii prioritare ale ingineriei si sa se perfectioneze prin practica, coreland invatarea cu piata muncii. O tinta specifica este organizarea practicii studentilor pentru a le asigura o sansa sporita si consolidata de pregatire, in acord cu realitatea. Se va promova egalitatea de sansa. Proiectului urmareste largirea ariei de aplicare prin implementarea strategiei UE de evolutie durabila a societatii cunoasterii, deoarece tematica e direct legata de promovarea si aplicarea principiilor dezvoltarii durabile si economice si de utilizare responsabila a resurselor naturale energetice clasice si regenerabile.

 

Statistici


Statistici pentru www.practicor.ro la data 2013/10.

Maxim de 14725 de accesari/luna pentru luna Martie, 2012.

O medie de aproximativ 8299 accesari/luna in ultimele 12 luni.

Un numar de 6624 accesari ale paginii in ultimele 30 de zile.

Un numar de 99593 accesari ale paginii in ultimele 12 luni.

Un numar total de 215865 accesari ale paginii.

Un numar total de 89420 accesari unice ale paginii.

 

Noutati

Schimbarea mentalitatii despre practica prin proiectul PRACTICOR

Interviu cu prilejul deschiderii activitatii de consiliere promovat de catre Tele U

Articol deBanat.ro - Studenti si profesori olandezi, in schimb de experienta la UPT.

Articol deBanat.ro - Politehnistii vor face practica in functie de nevoile pietei muncii

Practica de vara, programata din iarna. Studentii, pusi fata in fata cu angajatii din companii.

Articol PRACTICOR in Univers Ingineresc

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Proiect co-finantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013


Descrierea Proiectului Informatii utile Parteneri Calendar activitati Biblioteca Electronica Galerie Media Linkuri utile Contact Practicor