Evenimente
Achizitii publice

Fraunhofer - Gessellschaft zur Förderung der angewandten Forschung

Fraunhofer - Gessellschaft zur Förderung der angewandten Forschung (www.fraunhofer.de) - cea mai mare organizaţie europeană pentru cercetare aplicată, transfer tehnologic şi al informaţiei în ştiinţele naturii şi inginerie. Fraunhofer contribuie substanţial la realizarea transferului rezultatelor din cercetarea aprofundată academică şi proprie către industrie, contribuind astfel la implementarea inovaţiilor din industrie şi tehnică. Fraunhofer este acceptată în piaţa muncii internaţionale ca un mare performer în ceea ce priveşte utilizarea practică a cercetării datorită numărului mare de aplicaţii brevetate (cum ar fi formatul mp3, air-bag-ul, etc.). Activitatea Fraunhofer se extinde pe plan internaţional prin birouri reprezentante şi centre de cercetare afiliate, iar prin activităţile de colaborare asigură accesul specialiştilor săi la informaţii actuale, cu referire la stadiul inovaţiilor tehnice, ceea ce contribuie la dezvoltarea progresului ştiinţific şi tehnic.


Asociaţia cuprinde peste 80 de instituţii de cercetare, repartizate în 40 de oraşe germane, incluzând 58 de institute Fraunhofer şi are şi reprezentanţe în numeroase ţări. Majoritatea personalului angajat constă din specialişti şi oameni de ştiinţă, cu precădere ingineri, superior calificaţi. Două treimi din veniturile organizaţiei provin din cercetare contractuală de către industrie şi din proiecte cu finanţare publică, iar o treime din fonduri guvernamentale şi ale administraţiei landurilor, sub forma finanţării instituţionale. În funcţie de domeniul lor de cercetare, institutele Fraunhofer sunt organizate în următoarele 17 uniuni: Sisteme Integrate, Centru e-Government, Evaluare în Reţea, Nanotehnologie, Suprafeţe Optice Funcţionale, Suprafeţe din polimer, Prototipizare rapidă, Trafic şi transport, Unitatea sistemelor pentru apă, Cinema Digital, Energie, Ceramice de Înaltă Performanţă, Simularea Numerică a Produselor şi Proceselor, Fotocatalizarea, Chip-uri Proteice, Tehnologia Mediului Curat, Viziune.

Arhiva PRACTICOR

 

IMPORTANT pentru STUDENTI

IMPORTANT pentru ELEVI

IMPORTANT pentru TUTORI

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PRACTICA

IMPORTANT pentru PARTENERII DE PROIECT


COMUNICATE IMPORTANTE

Obiective PRACTICOR


Indicatori si grup tinta pentru PRACTICOR

Reteaua transnationala educationala are ca obiectiv operational orientarea si consilierea celor ce doresc sa imbratiseze cariere de succes in domenii prioritare ale ingineriei si sa se perfectioneze prin practica, coreland invatarea cu piata muncii. O tinta specifica este organizarea practicii studentilor pentru a le asigura o sansa sporita si consolidata de pregatire, in acord cu realitatea. Se va promova egalitatea de sansa. Proiectului urmareste largirea ariei de aplicare prin implementarea strategiei UE de evolutie durabila a societatii cunoasterii, deoarece tematica e direct legata de promovarea si aplicarea principiilor dezvoltarii durabile si economice si de utilizare responsabila a resurselor naturale energetice clasice si regenerabile.

 

Statistici


Statistici pentru www.practicor.ro la data 2013/10.

Maxim de 14725 de accesari/luna pentru luna Martie, 2012.

O medie de aproximativ 8299 accesari/luna in ultimele 12 luni.

Un numar de 6624 accesari ale paginii in ultimele 30 de zile.

Un numar de 99593 accesari ale paginii in ultimele 12 luni.

Un numar total de 215865 accesari ale paginii.

Un numar total de 89420 accesari unice ale paginii.

 

Noutati

Schimbarea mentalitatii despre practica prin proiectul PRACTICOR

Interviu cu prilejul deschiderii activitatii de consiliere promovat de catre Tele U

Articol deBanat.ro - Studenti si profesori olandezi, in schimb de experienta la UPT.

Articol deBanat.ro - Politehnistii vor face practica in functie de nevoile pietei muncii

Practica de vara, programata din iarna. Studentii, pusi fata in fata cu angajatii din companii.

Articol PRACTICOR in Univers Ingineresc

 
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Proiect co-finantat din Fondul Social European prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013


Descrierea Proiectului Informatii utile Parteneri Calendar activitati Biblioteca Electronica Galerie Media Linkuri utile Contact Practicor